Placinta cu smantana

de lucy2002 in Dulciuri, 20 Iul 2014 | 3826 vizualizari

 

Am vazut aceasta reteta pe Blogul ,,Bucataria Irinei '' si mi-a placut mult ,am modificat la gramaje pe ici colo si iata rezultatul . Mi-a placut ce a iesit si ii multumesc Irinei pentru reteta!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 500g smantana
  • 400g foi de placinta
  • ulei pentru uns foile
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu smantana:

Se unge fiecare foaie cu putin ulei ( pe ambele parti ) si se rupe bucatele. Procedam asa cu toate foile .

Intr-un bol punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si praful de sare si le batem spuma.

Cand ouale sunt spuma adaugam smantana si mixam la viteza mica, adaugam foile rupte bucatele si amestecam foarte usor cu o spatula .

Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt sau margarina si se da la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor ( aproximativ 50 minute )

O portionam cand este calduta si o pudram cu zahar pudra.

E foarte buna si rece si calda .

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Merisor 1

20.07.2014, 20:11

Ce buna! Si eu am facut de cateva ori, chiar si cu fructe prin ea si insiropata.

Rocsi 1

20.07.2014, 20:22

Foarte buna!

lucy2002 1

21.07.2014, 08:22

Buna idee Merisor !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mini savarine